Celerové hranolky chutnají o moc lépe než se jmenují

 

Když slyším o celeru, okamžitě mám v nose tu podivnou vůni. Co vůni, spíš pěkný smrádeček. Vyzkoušejte ale výborné celerové hranolky. Chutnají skoro stejně jako klasické bramborové, jen jsou o dost zdravější a obsahují mnoho vitamínů. A hlavně nepáchnou!

Co budeme potřebovat:

  • 750 g celeru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • koření
  • tymián
  • oregáno
  • drcený sušený česnek
  • sladká mletá paprika

 

Jak postupovat:

1.

Sůl, koření, tymián, oregáno, česnek a mletou červenou papriku smícháme v misce.

2.

Celer oloupeme, umyjeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme ho do misky, přidáme olivový olej, směs koření a důkladně promícháme.

3.

Okořeněné celerové hranolky pokládáme na plech, kterýjsme si vyložili pečícím papírem a pečeme při teplotě 230°C jak se říká - do zlatova.

 

Podáváme s různými omáčkami nebo jako přílohu k masu. Dobrou chuť!

 

Dost podobný články