Co budeme potřebovat:
- 200 ml bílého jogurtu
- 200 g hladké mouky
- 1 vejce
- svazek jarní cibulky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- rostliný olej na smažení
Jak postupovat:
1.
Zelenou cibulku nakrájíme na malé kousky a dáme do misky. Přidáme bílý jogurt, hladkou mouku, vajíčko, sodu a sůl (můžete přidat i různé koření, které máte rádi) a všechno spolu pořádně smícháme.
2.
Hmotu necháme odstát, aby se všechny chutě propojily. Použijte spíše hustější jogurt, pokud máte řídký, přidejte více mouky a o trochu víc sody. Těsto by mělo být hustější, aby se na pánvi při smažení neroztékalo.
3.
Na pánvi rozpálíme olej a lžící tvoříme placky. Smažíme z obou stran dozlatova. Usmažené placky dáváme na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje a podáváme se zakysanou smetanou nebo s dipem z bílého jogurtu s česnekem.