Co budeme potřebovat:
- 250 g jemného polotučného tvarohu
- 275 g hrdukovitého polotučného tvarohu
- 4 lžíce bílého jogurtu
- 3 vejce
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 2 lžíce kakaa
- ovoce podle chuti
- aroma nebo sladidlo
Postup přípravy:
1. Připravíme si suroviny. Jemný a hrudkovitý tvaroh vyšleháme mixérem, přidáme 4 lžíce bílého jogurtu a vanilkový puding. Do dobře vyšlehané hmoty přidáváme jedno vejce po druhém a každé důkladně vyšleháme. (Můžeme přidat aroma nebo sladidlo)
2. Hmotu rozdělíme na dvě části (jednu větší a jednu menší) a do menší přidáme 2 lžíce kakaa.
3. Připravíme si nejlépe kulatou dortovou formu na pečení s průměrem 18 cm a vyložíme ji papírem.
4. Začneme nalévat těsta střídavě doprostřed formy, aby se vytvářely barevné kruhy. Navrch popřidáme ovoce podle chuti a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170°C asi na 20 minut, pak teplotu stáhneme asi na 150°C a dopečeme dalších 30 minut.