Výborné zdravé jogurtové placky plné jarní zelené cibulky

Pokud máte zahrádku, kde pěstujete jarní cibulku nebo ji máte jen prostě rádi, vyzkoušejte tento recept! Chutná a lehká dobrota z jarní cibulky, mouky, bílého jogurtu a dalších surovin, na které si určitě pochutnáte!

Co budeme potřebovat:

  • 200 ml bílého jogurtu
  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • svazek jarní cibulky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • rostliný olej na smažení

 

Jak postupovat:

1.

Zelenou cibulku nakrájíme na malé kousky a dáme do misky. Přidáme bílý jogurt, hladkou mouku, vajíčko, sodu a sůl (můžete přidat i různé koření, které máte rádi) a všechno spolu pořádně smícháme.

2.

Hmotu necháme odstát, aby se všechny chutě propojily. Použijte spíše hustější jogurt, pokud máte řídký, přidejte více mouky a o trochu víc sody. Těsto by mělo být hustější, aby se na pánvi při smažení neroztékalo.

3.

Na pánvi rozpálíme olej a lžící tvoříme placky. Smažíme z obou stran dozlatova. Usmažené placky dáváme na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje a podáváme se zakysanou smetanou nebo s dipem z bílého jogurtu s česnekem.

 

Dost podobný články