Blesková příprava koláče
Všechny suroviny smíchejte v míse (bez zmrzliny) a důkladně vyšlehejte na nejnižší otáčky elektrickým mixérem do hladkého těsta bez hrudek a nalijte do tukem vymazané vhodné formy. Postačí vhodný hluboký talíř s rovným dnem, použít můžete i silikonovou formu na bábovku, ale pozor, čím bude forma vyšší, tím musíte počítat s o minutku delším pečením.
Suroviny:
- 150 g polohrubé mouky
- 3 lžíce mléka
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 1 lžičku vanilkového cukru
- 40 g kakaa
- 175 g margarínu nebo másla
- 3 vejce
- moučkový cukr na posypání
- jako příloha např. vanilková zmrzlina
Bleskové pečení
Těsto ve formě vložte do mikrovlnné trouby a na plný výkon pečte cca 7 minut, před koncem můžete použít klasický postup a do těsta zasunout špejli, pokud se na ní těsto nenalepí, je koláč hotový.
Upečený koláč nechte po vyndání z mikrovlnky minutku odstát, pak ho vyklopte a před podáváním posypte moučkovým cukrem. A kdo opravdu miluje čokoládu, může si rozpustit čokoládu na vaření a koláč přelít jako na obrázku.
Tip na závěr: Hrnečkový recept
Kdo nechce vážit, může vyzkoušet jiný recept:
- 2 vejce
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek oleje
- 3 lžíce medu nebo zlatého sirupu
- 1 ½ hrnku mouky
- 3 vrchovaté lžíce kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody